Remik Kimya

Hakkımızda

Remik Kimya 1982 yılında; dönemin lider şekerleme üreticisi firmanın yüksek kalite sakız mayası ihtiyacını karşılamak amacı ile İstanbul’da kuruldu. 2010 yılına kadar, bu şekerleme firmasının alt kuruluşu olarak hizmet veren Remik Kimya, Sakız Mayası geliştirme ve üretimi konularında muazzam bilgi birikimi ve tecrübeye sahip oldu. 2010 yılı itibari ile; bağımsız bir aile işletmesine dönüşen Remik Kimya, iç piyasada ve ihracatta farklı üreticilere satış yapmaya başlamış ve satışlarını arttırmıştır. Bugün Remik, hem iç piyasada hem de ihracat pazarlarında, lider ve çok uluslu sakız üreticilerinin beklentilerine cevap vermektedir.

Modern ve teknolojik makine yatırımları ve insan kaynağına yaptığı yatırımlar ile firmamız, zamanında ve değer katan hizmet ve sürdürülebilir yüksek kalitede ürün tedariğini sağlamaktadır. 2011 yılında entegre edilen FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sertifikasyon Sistemi ve gereklilikleri ile Halal Sertifikası gereklilikleri, günlük olarak ve yakından gözlemlenmekte ve kontrol edilmektedir. Her yıl yapılan denetimler ile belgelerimiz aktif ve güncel tutulmaktadır Ayrıca 2021 yılı itibari ile de Kosher Sertifikasyon Sistemi entegre edilmiş ve sertifika almaya hak kazanılmıştır.

Bu iyileştirmeler ile birlikte Remik, yıllık 14.000 ton üretim kapasitesinin %50’liden fazla kısmını yirmiden fazla ülkeye ihraç etmektedir.

Ayrıca firmamız 2013 yılından bu yana, International Chewing Gum Assosication (ICGA)’ın üyesidir.

Kalite ve Gıda Güvenlik Politikası

Remik Kimya sakız sektörünün ana maddesi olan sakız mayasının tercih edilen lider üreticilerinden biri olmayı hedeflemektedir. Müşterilerimizle olan işbirliğimizi güçlendirmek ve paydaşlarımızla birlikte değer yaratmak vazgeçilmez çalışma prensiplerimizdir.

Şirketimiz aşağıdaki ilkeleri uygulamayı taahhüt eder;

1-Müşterilerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, hammadde alımından ürünlerin alıcıya ulaşmasına kadar geçen her aşamada gıda güvenliği, kalite ve helal standartlarına uymak,

2-İlk seferde doğruyu yapmak ve sürekli iyileştirme ile firmanın rekabet gücünü arttırmak,

3-Ürünlerimizi doğru zamanda ve uygun fiyatlarla müşterilerimize sunmak,

4-Kalite düzeyi yüksek, maliyeti düşük üretimi sağlamak,

5-Çalışanlarımızın firma amaç ve hedefleri ve kişisel gelişmeleri doğrultusunda sürekli eğitimini sağlamak,

6-Kalite ve Gıda Güvenlik Yönetim sistemimizi daha iyi seviyelere çıkarmak için devamlı araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmek,

7-Süreçlerimizi iyileştirmek için çalışmalarımızı sürdürmek,

8-Spesifikasyonlarımıza ve yasal gerekliliklere uygun kalitede ürünler üretmek,

9-Kalite politikamıza ve yönetim sistemimize uygunluğu sağlamak için iş ortaklarımız ile birlikte çalışmak,

10-Müşterilerimiz, toplumumuz ve çalışanlarımız için ölçülebilir yararlar sağlamak.

 

Sakız Mayası Nedir?

Sakız Tarihi

Sakız ne zamandan beri üretiliyor ve onu kim geliştirdi?

Binlerce yıldan beri birçok uygarlığın bazı yerli ürünleri çiğnediği bilinmektedir. Bildiğimiz modern sakız 1869 yılında geliştirildi ve bunu başaran Thomas Adams (ABD) oldu. 1900’lü yıllarda çok farklı şekillerde (top, çubuk, kesip sarma vb.) ve farklı tatlarda (nane, meyve, nane vb.)

İlk sakız 1928 yılında W. Diemer tarafından geliştirilmiştir. Günümüzde doğal kauçuk (ağaçlardan elde edilen) yerine sentetik olanlar kullanılmaktadır. Doğal kauçuğun bazı kişilerde alerjiye neden olduğu tespit edilmiştir. Sadece şekerli sakız üretimi ile başlayan bu serüven, 1980’li yıllardan itibaren tüm dünyada hem şekerli hem de şekersiz/tatlandırıcılı sakız satışı ile devam etmektedir. Tatlandırıcılı sakızlar çoğu ülkede neredeyse tek tip olarak satılmakta ve tüketilmektedir. Günümüzde yüksek teknoloji sayesinde sakızlar yüksek miktarlarda üretilebilmektedir. Perakende satış noktalarında vazgeçilmez bir ürün olarak hak ettiği yeri almıştır.

Sakızın Faydaları

Bir şekerleme ürünü olarak sakız, ağızda kaldığı ve çiğnendiği sürece daha iyi tat ve aroma veren bir besindir. Ayrıca ağızda doyuma, diş sağlığına, dişlerin minerallerle zenginleştirilmesine ve diş beyazlatmaya yararları vardır. Sakız çiğnemek dikkat dağınıklığını azaltır, konsantrasyonu artırır, stresi azaltır ve ağız sulandırır. Kalorisi de azdır ve sigara içme alışkanlığını azaltmada yardımcı olabilir.

Sakız Bazı nedir?

Sakız mayası erimeyen ve çiğnendikten sonra ağızdan atılan bir madde olmasına rağmen Türk Gıda Mevzuatına göre bir gıda maddesidir ve saflık kriterlerine uygun olması gerekmektedir.

Sakız bazı, sakıza çiğnenebilirlik özelliği verir ve çeşitli hammaddelerin ısıda bir teknikle karıştırılmasıyla elde edilir. Genellikle gıda kalitesinde elastomerler, reçineler, emülgatörler ve emülgatörlerden oluşur.

Sakız mayası sakızın en önemli ham maddesi olduğu için her sakız tipi için yeniden formüle edilmelidir.

Farklı balonlu sakızlar vardır; kullanılan sakız üretim teknolojisine ve sakız reçetesine göre kalitesi farklılık göstermektedir. Çiğneme özellikleri müşteriden müşteriye değişir ve baloncuk yapma yetenekleri de farklılık gösterir. Bu nedenle her müşteri için özel baz formülasyonları geliştirilmektedir.